Friss topikok

Utolsó kommentek

Masszív Attak

2010.12.09. 07:08 | Maradok | 6 komment

A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott tegnap ismét bejelentette egyre több a hír arról, hogy nincs jó kezekben a magán-nyugdíjpénztári vagyon. Való igaz, a kormányzati propaganda-gépezet egyre több hírt próbál kreálni arról, hogy a magánnyugdíjpénztárak voltaképp a nemzet sorsrontói, amelyek nélkül még a nap is másképp sütne ránk. Már alig várjuk, hogy valami rejtett kamerás felvétel is előkerüljön, ahogy ez Szlovákiában, Ficoék pénztári attakja során történt.  

"Aggódunk, hogy ez a folyamat január végéig felgyorsul" - mondta Selmeczi Gabriella. Mármint, hogy újabb és újabb koholmányokkal áll elő a kormányzati propaganda-gépezet? Erre bizony jó esély van, jogos tehát az aggodalom. Ha a szlovák példát vesszük alapul, akkor az elkövetkező időszakban kormányzati oldalról a magánpénztárak vezetőinek lejáratása, és a szektor erőteljes kriminalizálása várható.
A nyugdíjvédő sajtócikkekre hivatkozva konkrétan a Honvéd Nyugdíjpénztárat említette, amely - mint mondta - az ingatlanbefektetésekből 200 millió forinttal szegényebben került ki. A PSZÁF figyelmébe fogja ajánlani a Honvéd vezetését és befektetési módszereit - mondta.
A furcsa csak az, hogy a Magyar Nemzet által felhánytorgatott ügy idestova 10 éves, amit az akkor Szász Károly által vezetett PSZÁF meglehetős alapossággal vizsgált ki. Jól látható, hogy a 8-9 évvel ezelőtt jegyzett határozatok hol Szász Károly elnök, hol Sáray Éva elnökhelyettes jegyzi, akik ma is a PSZÁF vezetői.
A cikkben a Magyar Nemzet jó szokásához híven van minden, mint a búcsúban. Gyurcsányozás, Apró család, voltaképpen csak Tocsik Mártát hiányoljuk, de ami késik, nem múlik.
A Magyar Nemzet dolgozata a tényekkel meglehetősen rossz viszonyban áll, bár az egyre kevésbé meglepő, hogy ezek a kormányzati kommunikáció magaslataira tudnak jutni.
Inkább vizsgáljuk meg a tényeket!
1.    A Magyar Nemzet által felmelegített tranzakciók 2001-2002-ben a Honvéd Önkéntes Pénztárnál történtek. A Honvéd Magánpénztár portfoliójában nincs  ingatlan. Egyébként pedig magánnyugdíjpénztár a szigorú törvényi előírások miatt nem is nagyon tarthat a portfoliójában ingatlant.
 
2.   A PSZÁF 2001 és 2004. között 8 határozatot hozott az ügyben, amelynek végén a pénztár vezetőire pénzbírságot szabott ki.
 
3.      Szenes Zoltán az inkriminált ügyletek időszakában Magyarország NATO és NYEU katonai képviselője Brüsszelben, majd a NATO logisztikai főnöke Nápolyban. 2003. március 1-jétől altábornagyként a HM Honvéd Vezérkari főnöke, majd 2005. február 1-jével nyugállományba vonult. A Honvéd Nyugdíjpénztár igazgatóságának elnökévé 2003-ban választották, 2005-től a lett pénztár ügyvezetője. Legfőbb feladata éppen az volt, hogy a rendet rakjon.
 
 Egyébként pedig cirkusz az egész világ.
 
 
 

 

 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://maradok.blog.hu/api/trackback/id/tr842503624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2010.12.09. 13:40:07

De Szenes Zoltán tábornok a nyugdíjvédelmi és vadászgépügyi miniszter asszony szerint kitűnő bűnbak lehet és ez elegendő ahhoz, hogy csúnyákat mondjanak rá. Biztos lehet rá olyan csúnyákat is mondani, ami igaz; ez speciel nem az. Milyen kár! Most akkor jöhatnek majd azzal, hogy Szenes tábornok az ördöggel cimborál és titokban a Sátánt imádja. El tudom képzelni, hogy van aki ezt beveszi, mert a kormány könnybelábadt szemmel mondja. Javasolom, hogy vegyék igénybe a portugál inkvizíciót, hátha bevallja bűneit.
lemil.blog.hu/2010/09/13/buntelen_bunhodes_a_portugal_inkvizicio_1_0
lemil.blog.hu/2010/09/13/buntelen_bunhodes_a_portugal_inkvizicio_2_0

ungerery 2010.12.10. 07:19:26

Véleményetek szerint van-e mód arra, hogy egy magyar mnyp-ből, akár veszteséggel is, de egy külföldihez jelentkezzem át? Az államihoz semmiképp nem szeretnék visszatérni, mivel az 100 %, hogy a kormány által most ellopott pénzt 1-2 alatt elherdálják, én meg cirka 25-26 év múlva megyek nyugdíjba, addigra max éhenhalás ellen lenne jó amit kapnék, pedig 98 óta már jó sokat beletettem:((
Olyan magán nyugdij pénztárnál sem maradnék szívesen, ami Magyarországon van ( sajnos most mind itt tartja a pénzt), mivel annyi bizalmam sincs a kormányban, mint a fáskamrában tanyázó patkányokban és attól tartok, hogy a maradékot is ellopja az állam, vagy ellehetetleníti a működését:(
Szóval itthon semmiképp nem érezném biztonságban a megtakaritásokat, van-e lehetőség kimenteni, lehetőleg nyugatabbra? Természetesen oda ugyanúgy utalnám, illetve utaltatnám a havi fizetésemből

airdace · http://metamorfozisok.blogspot.com 2010.12.11. 15:41:24

@ungerery: Szerintem ezt az adójogszabályok nem engedik meg. Ez legfeljebb akkor működik, ha külföldön alapítasz céget, ott jelented be magad és ott fizetsz minden adót. Ha ez egyébként megéri, akkor hamarosan elindulhat egy adóügyi emigráció Ausztria/Szlovákia felé...

Nekem viszont az a kérdésem, hogy sehol nincs a törvénytervezetben, hogy aki most úgy dönt, hogy marad a MNYP-ban, az _soha többé_ nem léphet vissza, vagy mi van?? Már csak azért is, mert mivel 2011. decemberig úgyis mindenki csak az állami alapba tejel, addig nem veszítek semmit azzal, ha maradok. Tehát úgymond ráérnék akkor dönteni, talán tisztább lesz a kép.

sydneybeachgirl 2010.12.11. 15:41:25

@ungerery: a legtöbb országban a nyugdíjpénztárak személyi adószámhoz vannak kötve. Ez azt jelenti hogy csak úgy tudsz belépni ha van az adott országban érvényes adószámod, ezt általában munkaviszony vagy ott-élés feltétele szokott lenni. Az EUban ilyet szerezni nem lehetetlen ha tényleg komolyan gondolod. Sokkal egyszerűbb egy bankszámlát nyitni és jó fegyelemmel minden hónapban, negyedévben utalni oda a fizetésedből. Ez egy sima rendszeres átutalási megbízással elintézhető. A magyar mnypből átrakni külföldibe - álom..azt nem sikerült elérniük a mnyp képviseletének hogy az önkéntesbe hadd lehessen átvinni a pénzt, azt hinni hogy majd a törvényalkotók megengedik hogy külföldre vigyük...álmodjunk nagyokat.. :(

Morfologista 2010.12.11. 15:41:32

@ungerery: Erre majd akkor lesz mód, ha dönthetsz úgy, hogy te inkább másik országba szeretnél adózni, mert nincs kedved a dilettáns magyar politikusokat tömni pénzzel. Röviden: esélytelen.

A magyar manyupban lévő megtakarításodat akkor sem viheted magaddal ha emigrálsz. Egyébként a manyupok jelentős összegeket nem Magyarországon fektetnek be. A kötvény állomány egy része és a részvény állomány nagy része nem magyar papírokban van!!!

ungerery 2010.12.12. 17:40:40

@airdace, @sydneybeachgirl, @Morfologista
Nagyon köszönöm a korrekt, bár kissé lehangoló válaszokat.
Szumma szummárum jelenleg az tünik számomra a legjobb megoldásnak, ha maradok a magánpénztárnál, mert:
a. talán a kormány megbukik és az új visszacsinálja
b. talán az EU befékez, vagy strassbourgi perek miatt változtatnak valamit
c. ha sem a, sem b, akkor még mindig jobb, ha magamnak takarékoskodom így is, 26 év nagyon sok, az állami meg a kutya vacsorája.
d. ha bedöntené a kormány az mnyp-ket végül, akkor 2 év múlva egyszerűen a 8 %-ot nem nekik fizetem, hanem osztrák számlára utalom, a cég által utalt meg menjen a levesbe, majd emelt szja-ként fogom fel ( végül is mi mást tehetnék )
Szerencsére a magánmegtakarítás már külföldi számlán figyel 2 hete, egy kint élő családtag segítségével nyitottuk( nem nagy összeg, egy 3 év múlva esedékes házfelújitásra kell ), az itteni szla-ra csak a fizu megy és, ha megint összejön egy lekötnivaló összeg, az is kint landol.

Twitter

süti beállítások módosítása