Friss topikok

Utolsó kommentek

Ne hagyd magad zsarolni!

2010.12.12. 12:49 | Maradok | 49 komment

Békés tiltakozó demonstrációt tartott több civil szervezet vasárnap a Hősök terén. A szervezetek az ellen tiltakoztak, hogy a kormány államosítja a tagok magán-nyugdíjpénztárakban felgyűlt személyes vagyonát. A Maradok! képes összefoglalója az eseményekről.

 
A demonstráción fellépő szónokok hangsúlyozták: a kormány semmibe veszi a nyugdíjpénztári önrendelkezést, elveszi a pénztár választás szabadságát és sérti a magántulajdon alkotmányos elvét. A szervezők kijelentették: az élet különböző területeiről érkeztek, korában nem ismerték egymást, de abban közösek, hogy nem fogják eltűrni a nyugdíjas éveinkre félretett pénzünk állami kasszába söprését. Megengedhetetlennek tartják, hogy a kormány pusztán kommunikációs túlsúlyát érvényesítve, valódi érvek nélkül, sőt hazugságokra alapozva próbálja visszaterelni a 3 millió pénztártagot a mintegy 3 ezer milliárdos vagyonával együtt az állami kasszába. Deák Ferencet idézte Kocsi Zsanett beszédében: "amit erő és hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatják. De miről a nemzet, félve a szenvedésektől, önmaga lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz, s mindig kétséges."
 
 
 
 
 
 
A délelőtt szakadó hóesés ellenére megjelent közel 3 ezer ember egyetértett abban, hogy igazságtalan a kormány intézkedése. Többen azt mondták, akkor is maradnak a pénztárukban, ha rosszabbul járnak.

 

 
A résztvevők egy érdekvédelmi szervezet létrehozását kezdeményezték, amelynek célja, hogy a magán- és önkéntes nyugdíjpénztári tagok érdekeit képviselje minden elérhető magyar és európai uniós társadalmi fórumon és igazságszolgáltatási, jogvédelmi szervnél.


· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://maradok.blog.hu/api/trackback/id/tr222510669

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalmár 2010.12.12. 17:40:40

Gratulálok....
A pr csúcsa, hogy önként tüntettek ezért.

Mylady 2010.12.12. 18:18:15

@Kalmár: A pr (és a butaság) csúcsa, hogy önként hagyjátok magatokat kirabolni.

Kalmár 2010.12.12. 19:23:24

@Mylady: Azt hiszem ebben nem fogunk soha egyetérteni.
Szerintem ti raboljátok ki a saját szüleiteket, és a pénzt ráadásul vakon rábízzátok pár brókerre.
Sokan ráfizettek már erre.
A butaság csúcsa pedig az, hogy ezek után a MNYP pénzek hiányát újra befizeted, extra adóban, meg a hitelek kamatában. Az ország tönkrement a túladóztatott gazdaság miatt, sokan a munkájukat is elvesztik, de te ne hárálj, csak gyűjts magadnak. Jó terv
És még örülsz is, és még tüntetsz is érte.
Aha, bravó.
Te nevezel butának másokat?
Szállj magadba.

Táskás Tóni 2010.12.12. 19:23:24

Orbán olyan szemérmetlen, hogy vidofelvételen hazudik bele az emberek arcába.Már külföldön sem veszi komolyan ezt az embert senki, most jött a hír, hogy a lengyeleknek megengedik, hogy a mnyp-i kasszákba fizetett nyugdíjjárulékot levonhassák a ktgvetési hiányból és 4.5% hiányt számolhatnak el.Mi pedig itt Mo-on elképedve látjuk ,hogy a miniszterelnök Selmeci szintjére szállva azt hazudja, hogy a magyar gazdaságot a mnyp-i pénzek és a mnyp-ak döntik be. Ráadásul azt is hazudja a sok birka képébe, hogy nem költik el folyó kiadásokra a mnyp-i vagyont . Hát akkor az az 580 milliárd ft amit ebből a pénzből jövőre elköltenek az micsoda? Ez az ember mindenkit hülyének néz , hiába nem úriember, csak egy focista és annak sem jó.Pontosan olyan , mint a bandája, Rogán , Kósa, Lázár , Matolcsi ,Navracsics..., mondják a hazugságokat bele a képedbe.

Mylady 2010.12.12. 20:02:56

@Kalmár: Hát, a személyeskedő barmok kommentjeire nem szoktam reagálni.

Most kivételesen, csak a te kedvedért: Azért azon majd gondolkodjál már el, hogy miből lesz majd a szüleidnek nyugdíja pár év múlva? A mnyp pont ebben segített volna. Pontosan akkortól, amikortól nagy szarba fog kerülni a nyugdíjrendszer.

Az én mnyp számlám eddig minden egyes negyedévben pozitív hozamot hozott, kivéve egy negyedévet 2009-ben. A rákövetkező 2 negyedévben többszörösét nyerték vissza annak, amit ott elbuktak.
Akkor hol is tűnt el az a pénz? Aki tud számolni, azt nem lehet becsapni.
A szakmámból kifolyólag nemkicsit értek jobban ezekhez a dolgokhoz mint a hozzád hasonló trollok. Engem nem tudtok megvezetni.

Etniez 2010.12.12. 20:56:37

@Kalmár: Nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy a 3000 milliárd majd megoldja a gondokat. 2,5 év alatt eltapsolják és várják a CSODÁT. Az meg sajnos nem fog jönni és kezdődik minden elölről, csak a malacpesrely nem lesz már meg.

A dumát meg tök demagóg és a fentiek miatt teljesen értelmetlen.

csacsacsa 2010.12.12. 20:57:18

@Táskás Tóni: Hát nem uriemberek az biztos.

csacsacsa 2010.12.12. 21:18:38

@Mylady: Kedves, segíts nekem - ha ennyire érted a pénzügyeket. Vagy bárki más aki tud.
Most van 33 év szolgálatviszonyom. Ha maradok az mnyp-ben akkor lesz - ha igaz amit mondanak 34, mert ugye így kompenzálják a lenyúlt jövő évi járulékomat. így majdan 34 év után kapom az államit a 47 év helyett. Feltételezve, hogy ebben nem hazudtak.
Van olyan aki képes rá, hogy megmondja mennyi lesz a nyugdíjam 14 év múlva? Mert még , ha jól tudom ,a járulék szabályok sincsenek megállapítva ay mnyp-knél.
Valami becslést, hogy ha ezt vagy azt választom?
A pénztárak is csak sopánkodnak, de kurvára nem adnak semmi segítséget.
Ezért is nagyon aljas amit most a fidesz - figyelj csak Kalmár - mert teljes a bizonytalanság.
Amúgy a maradok.com éppen olyan demegóg mint a kormány csak a másik szemszögből.

nick_50plus 2010.12.12. 21:18:43

@Mylady: hello, aki elhiszi a marketing dumat az csak sertegetni tud, mert igy kompenzalja afeletti frusztralasat, hogy nem erti, mit hisz el. Nyugodj meg, az evolucio hosszu tavon rendet rak. (aki erti az minnel tobbszor mondja, mondja, mondja a tenyeket, hogy ne legyenek ilyen frusztralt szerencsetlenek...)

peace :-)

2010.12.12. 21:23:12

Nagyon jó demonstráció volt, remek felszólalókkal és felszólalásokkal!
És igenis sokan voltak! Nem olyan vágóképeket kellene mutogatni a különböző médiumok összefoglalóiban, amik a rendezvény elején, illetve után készültek....

emzéperiksz 2010.12.12. 21:26:51

@Kalmár: Nonszensz állítás. A mnyp-vagyont 2014-ig felélik, már jövőre ktg-vetési kiadásokra elmegy belőle 540 mrd. A szüleink meg - remélem - nem 2-3 évig élnek még. Akkor mi lesz? 2014 után miből lesznek nyugdíjak? A - ma még - magánkasszatag Ratkó-gyerekek nyugdíját miből fizetjük? Eddig úgy volt, hogy elég lesz a 75%-át összedobni, most úgy néz ki, 100% állami nyugdíj kell majd nekik, mint mindenki másnak. A probléma csak az, hogy az az eredetileg 75% és az ezután járó 100% egy idő után, és nem olyan sok idő után meg fog egyezni.
Nyugdíjat nem annyit kapsz, amennyi jár, hanem annyit, amennyi jut. Ha megszűnik a második pillér az = 30-40%-kal kisebb nyugdíj a jövőben mindenkinek. Neked is, és az anyádnak is.

Táskás Tóni 2010.12.12. 21:26:51

@csacsacsa: Egy biztos . A facebook-on Orbán úgy hazudott, hogy lealázta Selmecit.

csacsacsa 2010.12.12. 21:29:53

@Táskás Tóni: Én nem nézem meg. Nagyon utálom azt a fajta hazudozást. Csak dühíteném magam és még talán a gyereket is pofon vágnám :)

Mylady 2010.12.12. 21:45:27

@csacsacsa: Sajnos konkrétumokat itt senki sem fog tudni neked mondani. Már csak azért sem, mert a konkrét számaidat nem ismerjük.
De ha ismernénk is: a nyugdíjrendszer mindig az aktuális törvényektől függ, azok meg az aktuális kormánytól.
A jelenlegi rendszer, hogy az éppen befolyt pénzekből (járulékokból) fizetik ki az éppen esedékes nyugdíjakat, fenntarthatatlan. Azért, mert egyre több a nyugdíjas (most mennek majd nyugdíjba a ratkó-gyerekek ugye)
És emellett a járulékfizetők száma nem nő. Azaz egyre kevesebb ember finanszírozza az egyre több nyugdíjat. Viszont az egy járulékfizetőre jutó teher sem növelhető a végtelenségig.
Jó megoldás az öngondoskodás, amit lehet önként, illetve az állam által kötelezően előírtan csinálni. Ezt számolja fel most a kormány.

De ha ez a rendszer így marad, vélhetőleg egyre kevesebb lesz az egy főre jutó nyugdíj összege.

Konkrétan csak azt tudom javasolni, hogy próbáld meg kiszámolni, hogyan jársz jobban.
Az elmúlt 13 évben (vagy amióta mnyp tag vagy) felhalmozott vagyonodat meg tudja mondani az mnyp. Meg azt is, hogy abból kb mennyi lenne a nyugdíjad. Ott elképzelhető, hogy az állami rész kiszámításában is tudnak majd segíteni.

Ha 34 év szolgálati viszonyod van, akkor elég közel vagy már a nyugdíjhoz, emiatt simán elképzelhetőnek tartom, hogy jobban jársz, ha visszalépsz. De ez erősen függ attól, hogy mennyi volt a jövedelmed.

Hosszútávon biztos, hogy nem marad meg az a rendszer, hogy aki mnyp tag marad, annak nem jár majd állami nyugdíj. De nem tudom, mikor lesz változás. Csak győzzük kivárni.

Mylady 2010.12.12. 21:47:12

@emzéperiksz: Ez egy de jó mondat: "Nyugdíjat nem annyit kapsz, amennyi jár, hanem annyit, amennyi jut."
Tökéletes megfogalmazása a helyzetnek, meg a benne rejlő bizonytalanságnak.

csacsacsa 2010.12.12. 22:03:26

@Mylady: Királylány, engem nem kell meggyőznöd. Én nagyon jól elvoltam az mnyp-ben.
És ellennék most is, ha ki tudnám számolni a variációkat.
Elolvastam, hogyan számolják most ki az államit (megtalálható a nyugdíjfolyósító honlapján), de az nem laikusnak való. Volt a pszáf-nak egy számolókája, de persze most nem működik. Majd csak kb áprilistól. Pl. a pénztárszövetség csinálhatna egy hasonlót. De nem, csak sír szájuk. Talán nem is érdekük egy ilyet csinálni.
Amúgy - mostani állapot szerint - még 14 évem van a nyugdíjig. Ez pont olyan helyzet, hogy nagyot bukjak, ha elszámolok valamit és nem lesz időm helyrehozni.
Most azt látom, hogy itt sincs senkinek lövése sem, hogyan tovább.

Mylady 2010.12.12. 22:11:02

@csacsacsa: Nem, valóban nincs senkinek sem lövése arról, hogyan tovább. Gyakorlatilag mindenkinek lutri a döntés. Főleg azért, mert a későbbi nyugdíjad nem a mostani szabályokon múlik, hanem azokon, amik akkor lesznek érvényben, amikor nyugdíjba mész. Ha ez a kormány még itt lesz 14 év múlva (belegondolni is rossz), akkor sem biztos, hogy a jelenlegi szabályok fognak élni. Lehet jobb is, rosszabb is. És lehet, hogy nem 14, hanem 16. Vagy 18.
Lutri.
Én maradok mnyp tag, leginkább azért, mert önként nem hagyom kirabolni magam és mert bízom abban, hogy lesz ennél épesszűbb kormányunk is.
De nekem nem 14 évem van a nyugdíjig, hanem (sokkal) több, más a helyzetem.

csacsacsa 2010.12.12. 22:16:52

@Mylady: Ja, fiatalság, bolondság. :)
Nekem van 3 kölyköm és a legkisebb még csak a nyugdíjazásom környékén jár majd egyetemre. Talán ha szerencséje és tehetsége lesz nem Magyarországon.
Tehát akkor is sok pénz kell majd.

Concordius 2010.12.12. 22:18:07

Szerintem az első videó nem jó!!!

Rossz a vágás, lassú, unalmas!
A videón szinte csak nyugdíjasokat mutatnak.

Hol van a tömeg aki ott volt! Több ezren voltak ott! Fiatalok, családok gyerekekkel!

Hol van az a félig megcsócsált kifli, ami a legviccesebb transzparense, és talán a legjobb jelképe volt a rendezvénynek?

Morfologista 2010.12.12. 22:18:07

eltűnt a hozzászólásom vagy kimoderálták?

Táskás Tóni 2010.12.12. 22:18:08

@csacsacsa: Inkább üsd a párnát és döntsd el ki van a kezeid között.Gyereket nem bántunk, látod Orbánt is ütötte az apja és mi lett belőle.

Fell Bandi 2010.12.12. 22:18:08

Azért azt már tényleg nem tudom felfogni, hogy a mnyp-rendszer mellett főleg fogatlan ex-munkásőr nyuggerek tüntettek leginkább. Pedig az ő nyugdíjukat fogják fizetni a visszavett mnyp-járulékokból. Persze sosem az eszéről volt híres a kivénhedt ávós munkásőr...

Concordius 2010.12.12. 22:18:08

Szerintem ez a videó nem jó! Hosszú, unalmas, és rossz a vágás is!

A tömegben alig volt nyugdíjas! Az első videón mégis az összes képen idős embereket látni. Hol vannak a gyerekekkel felvonulók, a fiatalok a képekről? Ott voltak! Hol van az a félig megrágott kifli, amely talán a legtalálóbb, legviccesebb jelképe lehetne a demonstrációnak? Nem látszik a tömeg! Olyan, mintha csak pár százan lettek volna ott, pedig több ezren voltak. Ezekre oda kell figyelni!

kovacsguszti68 2010.12.12. 22:18:08

@Kalmár: Te a Szíjjártó, a Rogán, vagy a Selmeczi vagy?
annyira bemagoltad ezt a dumát, hogy az már csodálni való...
Nehogy már azzal gyere, hogy saját szüleimtől lopom el a nyugdíjat. Ez egy akkora nagy ostobaság, amekkorát nem lehet röhögés nélkül olvasni.
Ha ez rablás, akkor az orbánék mit csinálnak? mert nem a nyugdíjkasszát akarják befoltozni a most visszaállamosított pénzből, hanem egy csomó mindenre elköltik, többek között a nagykeresetűek szja csökkentésére. Akkor most mi a rablás?
Öregem, szerintem te vagy itt a legbutább kommentelő, jobb, ha inkább meg sem szólalsz!

Táskás Tóni 2010.12.12. 22:18:09

@csacsacsa: 30 év munkaviszonnyal a nyugdíjad 60 %-ára vagy jogosult ill leszel 10 év múlva . A nyugdíjszámítás módja ma az , hogy a nettó fizetésedből számolják ki a nyugdíjadat-ami nagyon hátrányos és mivel a nyjár limitálva van nem lehet magas nyugdíjakra számítani már ma sem.

Morfologista 2010.12.12. 22:18:09

@Kalmár: Nem szeretnék a személyeskedésig süllyedni, ezért csak magammal szemben teszem ezt. Kérlek értékeld te magad, hogy kit és mennyire is lopok meg.

Havonta több mint 100ezer forintot utal munkáltatóm a TB-be. Továbbá, havonta kb 10ezer forintot utalok én magam a TB-be, valamint kb 40 ezer forint megy manyup számlámra, ezen felül kb ugyanennyit utalok önkéntes nyugdíjkasszába. Munkáltatómmal együtt több mint 40 ezer forinttal járulunk hozzá az OEP kasszához, több mint 100 ezer forintot fizetek szja-ként. És ami megmarad, abból minden egyes alkalommal, amikor elköltöm, 20%-ot áfaként fizetek a közöskasszába. Ha alkoholt vagy üzemanyagot vásárolok, akkor még többet. Még egyszer felteszem a kérdést: Szerinted meglopok én bárkit is? Édesanyám simán lehetne rokkant nyugdíjas, de nem az, inkább fizetjük a nyugdíjárulékát még 1-2 évig és eléri az öregségi nyugdíjat (ha ki nem tolják még pár évvel a korhatárt).

Szerinted én meglopok bárkit is?

Ha szerinted helyes, hogy 3mió ember 12 évnyi megtakarítását 2 év alatt felélik, akkor szerintem ne sértődj meg az itt kapott jelzőkön.

Azt írod, hogy: "A butaság csúcsa pedig az, hogy ezek után a MNYP pénzek hiányát újra befizeted, extra adóban, meg a hitelek kamatában." Tudod mi a butaság csúcsának azt tartjuk, hogy magukat felelős politikusnak tartó emberek 20 év alatt képtelenek voltak helyretenni ezt az országot és azokat szívatják, akik eddig is eltartották az államot a járulékaikkal. Máshol már leírtam: 18 éves korom óta fidesz szavazó vagyok. A másikakra valószínűleg soha nem tudnék szavazni; érzelmi alapon. Jobboldali meggyőződésű vagyok, de ez amit most a fidesz csinál, ez nem jobboldali megmozdulás, ez kőkemény kommunizmus. Méghogy megvédi a nyugdíjakat!? Cö-cö! Egyetlen dolgot ért el a fidesz kormányzása fél évében, és ehhez ez az egyetlen ügy is elég volt: nem fogok többet rájuk (se) szavazni.

Nem foglak minősíteni, biztosan jó okod van arra, hogy úgy gondolkodj, ahogy. Valószínűleg egyetlen forintot sem fizettél magánnyugdíjpénztárba, még azt is el tudom képzelni, hogy máshova se nagyon. Így teljesen megértem az álláspontodat, hogy csípi a szemedet az, hogy nekem már van néhány millió forintom, amiből majd valószínűleg nyugodt nyugdíjas lehetek. Én eddig is komcsiztam, de nem gondoltam volna, hogy ezután is komcsiznom kell. Hihetetlen ami itt folyik.

csacsacsa 2010.12.12. 22:26:37

@Táskás Tóni: kösz, ez már egy jó becslés, lenne ha tudnám mennyi lenne a 100% . De ez már jó kiindulásnak.
@Morfologista: Nem nagyon érdemes ilyen kalmárokkal foglalkozni. Gyanítom már nem is olvassa a kommenteket.

csacsacsa 2010.12.12. 22:32:07

@Táskás Tóni: Tényleg verte ov-t az apja? :)
Meggyőztél soha többet ne ütök meg senkit, egy ilyen is sok ennek a kis országnak .

csacsacsa 2010.12.12. 22:38:07

Hölgyeim, Uraim!

Beszéljünk, már arról miért nem segít minket a pénztárszövetség komolyabban. Miért nem próbál segíteni a döntés hozatalban? Pl. a majdani nyugdíj kiszámolókával?

Mert lássuk be, amit a maradok.com-on találunk az bizony édeskevés

Maradok 2010.12.12. 22:53:59

Tisztelt hozzászóló!
A pénztáraknál folyamatban van egy közös kalkulátor fejlesztése, amelynek segítségével mindenki egyénileg tudja majd kiszámolni, hogy mi a számára jó megoldás. De amíg nem ismertek a végleges paraméterek (azaz nem fogadják el a törvényt), nem tudjuk a paramétereket véglegesíteni. Addig is javasoljuk, hogy kérdéseivel forduljon számlavezető pénztárához a maradok.com-on található kereső segítségével.

csacsacsa 2010.12.12. 23:27:35

@Maradok: ok. ez jó lesz indulásnak :)

tlozs 2010.12.13. 12:51:07

A legnagyobb tüntetést a kormány szervezi saját maga ellen.
Az utcára küldi sorba állni a maradni szándékozókat. Lesz ott egy csomó felháborodott ember, akinek ráadásul próbára akarják tenni a türelmét a várhatóan hosszú sorban állással.
Nem is értem, miért jó nekik, ha elégedetlen tömegeket kényszerítenek ki az utcára?

Morfologista 2010.12.13. 18:43:18

Feszült csend! Elkezdődött az ülésnap. Remélem, hogy a pénztárszövetség a szavazás után begyújtja a rakétákat és elkezd minket számokkal dobálni! Bár én kiszámoltam magamnak (több szcenáriót is lefuttatva), hogy nekem megérné maradni! De kellene még 300ezer ember, hogy legalább 2-3 nyugdíjpénztár túlélje! Továbbra is MARADOK!

SITTES 2010.12.13. 18:43:19

A mnyp-ba való belépés után voltak olyan évek mikor egy forint mnyp-i járulék sem lett befizetve a számlámra,sem a tb-hez,sehova.Bejelentett munkaviszony mellett.
Ez hogyan lehet?

Szoldzser 2010.12.14. 10:33:48

Javaslat: következő lépésben meg lehetne szervezni, hogy a nyugdíj főigazgatóságon a nem állami pénztárakban maradásról nyilatkozni vágyó, hosszú sorokban álló és nyilvánvalóan kormányra ideges emberek között folyamatos tüntetés hangulat legyen. Amúgy is ott zsörtölődnek majd, csak kezükbe kell nyomni egy transzparenst, amit mindig hátraadnak, ha előrébb halad a sor, és valaki mindig tartja!

borbpet 2010.12.14. 13:45:54

Lehet, hogy kicsit off-nak tűnik, de azt senki nem vette észre, hogy a közel egy év alatt, ami óta hivatalban van a kormány nem született meg egy egységes gazdasági terv? Nincs irány, nincsenek konkrét számok, nincs egységes gazdaságpolitika. Nincs leírva, hogy ezeket a forintokat PONTOSAN mikor, mire költik el. Nem véletlenül, gondolom ad hoc megy majd el. Mennyi idő kell egy felelős kormányzatnak, hogy belássa alkalmatlan arra, hogy az országot felelősen irányítsa.
Kedves @Kalmar. De facto azok az emberek a parlamentben szigorúan véve is az én (illetve a mi) alkalmazottaim (-ink). Tőlünk kapnak fizetést és abba vetett hitet, hogy ezért méltón meg is dolgoznak. Ha én szarul dolgozok, vagy kárt okozok a tulajdonosnak, kirúgnak.
Tessék mindenkinek levonni a megfelelő következtetést.

csacsacsa 2010.12.14. 21:38:41

@Morfologista: Elkuldened a progit, kepletet , hogy kell kiszamolni?
Koszonom

Morfologista 2010.12.14. 22:10:15

@csacsacsa: Szeretném ellenőriztetni a számításaimat, ezért nem szívesen küldöm még el. Ha holnap megerősítik a kollégáim, akkor szívesen átküldöm az excell-táblát. Addig is ajánlom figyelmedbe az annuitás jövőértéke és annuitás jelenértéke képleteket. Google segít.

thomas67 2010.12.15. 13:34:09

@SITTES: Nem írod, honnan tudod, hogy nem lett befizetve.
Ellenőrizni saját magad az Ügyfélkapun keresztül tudod,a biztosítási jogviszony lekérdezésben,a Taj számod megadásával. Itt minden fent van rólad, ha be voltál jelentve, de csak 2000 óta.Ha úgy érzed valami nem stimmel, vagy nem látod a foglalkoztatódat,ugyanitt van lehetőséged, hogy az általad jónak vélt adatokat közöld, pl a fizetési papírjaid alapján.Ha be voltál jelentve ilyennek lennie kell.Ha nincs Ügyfélkapus regisztrációd,lakhely szerinti illetékes önkormányaztnál max 20 perc alatt el lehet intézni nettó ügyintézési idővel számolva :)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.12.15. 21:24:37

@Kalmár: Szerintem meg te szállj magadba, csak előtte tépd le a narancs színű fóliát...Elképesztő mekkora butaságokat beszélsz, már ne is haragudj! Hogy hiheted,hogy akár 10 év múlva is állni fog még az állami nyugdíj intézménye? Ki fogja fizetni, mikor elöregedett az ország? Csak a magánnyugdíjnak van jövője..Aki ezt nem látja, vak...Már előre elköltötték ezt a 3000 milliárdot..Szerinted, mikor neked majd kéne kapnod, miből, ha már most elköltötték, másra, mint amire befizettük? LOL vagy:-)

Morfologista 2010.12.15. 22:59:52

@csacsacsa: küldtem üzenetet az indán.

SITTES 2010.12.16. 19:59:03

Minden év elején jött a mnyp-tól az előző évi elszámolás a járulékról,és 0-ás volt.Azaz,járulékbefizetés nem történt.
Ezt a hiányt a mnyp.is megállapította.Közölték hogy utánanéznek a dolognak.Végül értesítettek hogy nem tudnak ez ügyben semmit sem tenni.

thomas67 2010.12.16. 21:34:52

@SITTES: Akkor marad az Ügyfélkapu, nézd meg úgy, ahogy írtam, ha nincs ÜK-d, regisztrálj.Ha bejelented, kivizsgálják és pontos képet kapsz majd.

SITTES 2010.12.18. 09:16:09

Nézhetem én 15helyen is ha egyszer nem lett fizetve!A mnyp. is megállapította a hiányt.Egy év alatt nem jutottak semmire,és közölték hogy ez van.

McR 2010.12.18. 17:29:05

@SITTES: Na, erre (még) jó a Nyufi és az APEH! Tessék bejelenteni, hogy a munkáltatód nem fizeti a járulékokat! Mert - ha a fizetésed nem nőtt vagy 30%-al - tőled levonja, abban tuti biztos vagyok! A fizetési papírjaid megvannak? És az adóbevallásod?

SITTES 2010.12.19. 15:37:22

A mnyp. egyik intézkedése között volt hogy továbbítja az ügyet az apeh felé.Az apeh értesített hogy forduljak a mnyp-hoz ez ügyben!:)
az apeh közölte azt is hogy forduljak az Igazságügyi hivatalhoz.Ők ajánlották az apeh-ot!!
Fizetési papírt annyit tudok én is nyomtatni amennyit akarok.

Twitter

süti beállítások módosítása